De Zevende Dag

19-05-2019 00:00

Zondag 19 mei 2019 live bijwonen van het Eén programma 'De Zevende Dag'.

Reactie van één van onze deelnemers :

Ik wilde jullie toch nog eens bedanken voor de uitstap naar Brussel vandaag die jullie uitgestippeld en georganiseerd hebben. Het was echt wel de moeite. Het was heel interessant met de vele politici die we gezien en gehoord hebben, avontuurlijk en ook wel een beetje spannend met de "olifantjes" (klimaatactivisten), lekker gegeten, een leerrijke stadswandeling met de gids Bram en als zoete afsluiter van een warme suikerwafel gesmuld.
Dank en ... kijk  al uit naar de volgende uitstap !


Tijdens de uitzending.


Na de uitzending en het middagmaal in het VRT-restaurant, start van de wandeling, met een gids van Brukselbinnenstebuiten, aan de beurs nog aangekleed met de kleuren van de zaterdag plaatsgevonden Pride Parade.
Het Zinneke, soms foutief Zinneke Pis genoemd, is een standbeeld van de hand van Tom Frantzen dat opgericht werd in 1998. Het werk stelt een urinerende hond voor en is op deze manier thematisch verwant met Manneken Pis (een plassend jongetje) en Jeanneke Pis (een plassend meisje). Het standbeeld bevindt zich op de hoek van Kartuizersstraat en de Oude Graanmarkt. De naam Zinneke komt voor uit de Zenne en de scheldnaam voor Brusselaars (of bastaardhond), Zinneke.

Als afsluiter een 'Zinnebir', een Belgisch bier. Het wordt gebrouwen in Brasserie de la Senne te Brussel.